+90 (534) 236 18 04

   Trajtimet IVF

   Tretmani IVF (In Vitro Fertilization)

   Fekondimi In-Vitro (IVF) është metoda më e zakonshme e trajtimit mes teknikave të Riprodhimit të Asistuar të cilat përdoren për trajtimin e infertilitetit.

   Fekondimi In-Vitro (IVF) është metoda më e zakonshme e trajtimit mes teknikave të Riprodhimit të Asistuar të cilat përdoren për trajtimin e infertilitetit. Qëllimi i fekondimit in vitro është fekondimi i vezëve të gruas me spermatozoide – qeliza mashkullore riprodhuese – në laborator për të fituar embrione që do t’u transferohen gruas.

   Në rastet e infertilitetit të faktorit mashkullor, spermatozoidët e bashkëshortit transferohen në vezë me një gjilpërë shumë të hollë, e cila rezulton më pas në zhvillimin e embrionit (ICSI: Interacytoplasmic Sperm Injection). Këto embrione transferohen në mënyrë të ngjashme në mitrën e nënës kandidate.

    

   Infertiliteti: Infertiliteti është përcaktuar si pamundësia për të arritur shtatzëni pavarësisht nga marrëdhëniet e rregullta dhe të pambrojtura për një vit.

   Njësia që përqendrohet në trajtimin e infertilitetit quhet Qendra e Riprodhimit të Asistuar. Gjinekologët, urologët, doktor të gjenetikës mjekësore, embriologët, psikologët, biologët dhe infermierët punojnë në njësinë, e cila merret me trajtimin e çifteve që nuk mund të mbeten shtatzënë përmes mënyrave natyrore. Duke marrë parasysh shumëllojshmërinë e arsyeve themelore, ky departament punon në bashkëpunim me disiplina të tjera mjekësore, sa herë që nevojitet.

    

   Infertiliteti mund të shkaktohet nga faktori mashkullorë, faktori femërorë ose nga të dy faktorët. Faktorët mashkullor të infertilitetit përfshinë numrin e ulët të spermatozoideve, mungesën e spermatozoideve në spermë (azospermia), faktorë hormonalë, varikocelë dhe gjendje të ngjashme. Nga ana tjetër, shembuj të faktorëve shkaktarë të femrave përfshijnë tubat e bllokuar Fallopiane, hiperprolaktinemia, endometrioza, antitrupat anti-spermatozoide, sindroma e vezoreve policistike, rezerva e ulët e vezëve, infeksionet gjenitale dhe aderimi i organeve intra-abdominal.

   Hapi i parë që duhet ndërmarrë për një çift, i cili paraqitet me infertilitet, përfshin një egzaminim gjinekologjik gjithëpërfshirës, ​​një egzaminim gjithëpërfshirës urologjik, anamnez mjekësore dhe familjare të burrit dhe gruas, analiza të hormoneve që mund të japin të dhëna në lidhje me infertilitetin, analiza të spermës, histeroskopia, pap smear test, dhe vlerësimi i dokumenteve në lidhje me provat e mëparshme në rast se ata kanë një histori të trajtimit të infertilitetit. Rezervat e vezëve të gruas vlerësohen me analiza të hormoneve dhe ultrasonografi në ditën e tretë të ciklit menstrual. Hapi i parë synon të identifikojë saktësisht shkakun themelor të infertilitetit. Hapi i dytë fillon kur sqarohet se çifti është një kandidat i mirë për fekondimin in vitro.

    

   Në fazën e dytë, vezoret stimulohen me një ilaç për të siguruar maturimin e folikulave. Çdo grua e shëndetshme lëshon vetëm një vezë në muaj, por ky ilaç synon që vezoret të lëshojnë më shumë se një vezë. Folikulat monitorohen me Ultrasonografi dhe jipet një ilaç tjetër për lirimin e vezës nga folikulat pasi ato të arrijnë një madhësi të caktuar. Faza e fundit është mbledhja e oociteve (mbledhja e vezëve) nën sedacion ose anestezi lokale.

   Vezët e marra nga gruaja fekondohen me spermatozoide në laborator, nëse nuk ka ndonjë problem në lidhje me lëvizjen, morfologjinë ose numërimin e spermatozoideve. Nëse zbulohet ndonjë problem në spermatozoidë, është e nevojshme të transferohet sperma e bashkëshortit në vezë me një gjilpërë shumë të hollë në mënyrë që të sigurohet fekondimi. Në të dy rastet, embrionet rezultuese vlerësohen nga një embriolog dhe zgjidhen embrione të shëndetshme. Nëse ka më shumë embrione të shëndetshme se sa duhen, embrionet ngrihen dhe ruhen për herët e ardhshme.

   Diagnoza gjenetike para implantimit

    

   Pasi vezët të fekondohen me IVF ose ICSI, kërkohet diagnoza gjenetike para implantimit për të shmangur transmetimin e ndonjë sëmundje tek foshnja, nëse në familjën e gruas apo/dhe të bashkëshortit ka ndonje histori te semundjeve gjenetike. Pasi embrionet e korrur arrijnë në fazën e blastocistit, embrionet e shëndetshëm zgjidhen nga embriologu dhe vetëm këto embrione transferohen në mitrën e nënës kandidate. Diagnoza gjenetike para implantimit është një metodë e rëndësishme që ndihmon në zgjedhjen e embrionit të shëndetshëm dhe ul rrezikun e abortit.

    

   Në fazën e tretë, vezët e fekonduara rriten për 2 deri në 3 ditë. Në fund të kësaj periudhe kohore, embrionet e shëndetshme korren dhe transferohen në mitrën e nënës kandidate. Transferimi i embrionit ndodh në Ditën 2-3 ose Ditën 5’të, në varësi të karakteristikave të caktuara të secilit çift. Transferimi i embrionit është një procedurë pa dhimbje dhe nuk kërkon anestezi.

   Një cikël IVF zgjat afërsisht tre javë.

    

   Familja informohet për ilaçet që do të përdoren pas transferimit të embrionit, e cila është faza e fundit e ciklit IVF. Më tutje, shtatzënia IVF monitorohet në mënyrë të ngjashme me një shtatzëni natyrore.

    

   Ne ju shërbejm derisa të përqafoni fëmijën që keni ëndërruar

    

   Rrjeti global i spitalit dhe mjekëve i Hera Healthcare është gjithmonë i gatshëm t’ju ndihmojë të përqafoni fëmijët që keni ëndërruar gjithmonë.

    

   Ju lutemi na kontaktoni për këshillim special.

   HERA HEALTHCARE delivers intuitive, customized healthcare solutions to meet your treatment needs.

   GET A QUOTE

   Fill up the form
   and we will contact you as soon as possible.

   GET A QUOTE

   Fill up the form and we will contact you as soon as possible.

   Play Video

   Онлайн Консультации

   Подготовьтесь к лечению за границей Проконсультируйтесь с врачом онлайн!
   125 евро или
   150 долларов
   • Частная консультация
   • Аудиозвонок
   • Консультация по электронной почте
   • Бесплатное сопровождение координаторов HERA

   Online Consultation

   Get Prepared Well for Treatment Abroad Take Online Doctor Consultation!
   €125 or $150
   • Private Consultation
   • Audio Call
   • Conclusion by e-mail
   • Free Follow Up with HERA Case Managers
   Play Video

   Book an Appointment

   [latepoint_book_button]