+90 (534) 236 18 04

   Stomatologjia

                                              Stomatologjia

   Stomatologjia është një disiplinë mjekësore që merret me çrregullimet dhe sëmundjet e gojës. Stomatologjia konsiderohet gjithashtu si një term ombrellë pasi thekson sëmundjet lidhur me gojën dhe përfshin njohuri mbi dhëmbët. Një stomatolog mund të jetë një mjek, një mjek stomatologjik ose një dentist.

   Llojet e çrregullimeve të gojës:

    

   Kanceri oral

    

   Kanceri i gojës zhvillohet në dy faza të ndryshme duke filluar me burimin e qelizave anormale të karcinomës, pastaj duke lëvizur në rritjen e plagëve të gojës që vendosen aty. Këto lezione të gojës mund të shfaqen kudo në zona të ndryshme të zgavrës dhe mund të jenë jashtëzakonisht të rrezikshme nëse nuk trajtohen.

    

   Atrofia e gingivës

    

   Atrofia e gingivës është kur mishrat e dhëmbëve fillojnë të migrojnë përgjatë sipërfaqes së dhëmbit dhe i lënë ato të ekspozuara. Kjo shpesh shkakton ndjeshmëri të dhëmbëve ndaj ushqimit dhe substancave.

   Erozioni dentar

    

   Erozioni dentar i referuar gjithashtu si erozioni i smaltit, konsumimi eroziv ose erozioni i dhëmbëve ndodh kur ka një humbje ose konsumim të indeve të forta të dhëmbëve për shkak të substancave acidike dhe jo baktereve. Pijet alkoolike, veçanërisht pjet të gazuara dhe pijet sportive, duket se janë një shkak i rëndësishëm i kësaj gjendjeje.

    

   Sindroma e dhëmbëve të plasaritur

    

   Sindroma e dhëmbëve të plasaritur është rezultat i bruksomanisë e cila është zakoni i kërcitjes së dhëmbëve pa qëllim, veçanërisht gjatë gjumit, duke shkaktuar një çarje të brendshme në dhëmbë.

    

   Një çarje dhëmbi zakonisht është e vështirë për t’u parë, por mund të shkaktojë dhimbje ekstreme kur kafshoni në këndin e duhur. Sidoqoftë, një çarje e vogël e dhëmbëve zakonisht nuk shkakton dhimbje. Trajtimet e zakonshme përfshijnë restaurime indirekte.

   Pllaka dentare & Calculus

    

   Pllaka dentare ose biofilmi oral është një film ngjitës i butë që formohet në sipërfaqen e dhëmbëve që ka miliona baktere. Ky film bakterial grumbullohet kur substancat që përmbajnë karbohidrate të rafinuara (niseshte dhe sheqerna) nuk pastrohen. Sapo pllaka të ngurtësohet, ajo kthehet në gurë ose gur i cili nga ana tjetër mund të çojë në prishjen e dhëmbëve nëse nuk trajtohet.

   HERA HEALTHCARE delivers intuitive, customized healthcare solutions to meet your treatment needs.

   GET A QUOTE

   Fill up the form
   and we will contact you as soon as possible.

   GET A QUOTE

   Fill up the form and we will contact you as soon as possible.

   Play Video

   Онлайн Консультации

   Подготовьтесь к лечению за границей Проконсультируйтесь с врачом онлайн!
   125 евро или
   150 долларов
   • Частная консультация
   • Аудиозвонок
   • Консультация по электронной почте
   • Бесплатное сопровождение координаторов HERA

   Online Consultation

   Get Prepared Well for Treatment Abroad Take Online Doctor Consultation!
   €125 or $150
   • Private Consultation
   • Audio Call
   • Conclusion by e-mail
   • Free Follow Up with HERA Case Managers
   Play Video

   Book an Appointment

   [latepoint_book_button]