+90 (534) 236 18 04

   Ortopedija i Traumatologija

   Baveći se dijagnozom i lečenjem svih bolesti koje potiču iz kostiju, mišića, ligamenata i tetiva tela, odeljenje za ortopediju i traumatologiju radi u koordinaciji sa gotovo svim medicinskim disciplinama, posebno sa odeljenjem fizikalne medicine i rehabilitacije. S druge strane, ortopedi koji rade u globalnoj bolničkoj mreži Hera Healthcare postižu savršeni hirurški ishod u urođenim poremećajima, svim invaliditetima izazvanim teškim traumama i svim problemima povezanim sa zglobovima zahvaljujući poboljšanju hirurške tehnike i opreme. Naši stručnjaci su eksperti za lečenje preloma izazvanih traumama kao što su pad i saobraćajna nesreća.

   Usluge dostupne na odseku za ortopediju i traumatologiju su sledeće:

   Hirurgija šake: Hirurgija šake posebno se bavi otvorenim i zatvorenim prelomima svih kostiju šake i zgloba, pukotinama mišića i tetiva, artritisom, sindromom okidača, polidaktilijom, sindaktilijom i sindromom karpalnog tunela (zahvaćanje živaca u zglobu).

   Hirurgija ramena i lakta: Kidanje mišića oko ramenog zgloba (rotatorna manšeta), iščašenja, bolesti uzrokovane prekomernom upotrebom ili traumom, artroza ramenskih i lakatnih zglobova, smrznuto rame, teniski lakat, prelomi i iščašenja kostiju u ovom delu tela.

   Operacija kolena: Pucanje meniskusa, degeneracija hrskavičnih površina zgloba kolena, kidanje na ligamentima zgloba kolena, totalna proteza kolena, sportske povrede.

   Hirurgija kuka: Totalna proteza kuka, iščašenje kuka, artritis, sportske povrede.

   Hirurgija skočnog zgloba i stopala: Degenerativne bolesti, prelomi, sportske povrede, prelomi kostiju stopala i skočnog zgloba

   Ortopedska onkologija: Benigni i maligni tumori svih mišića, mekih tkiva i kostiju tela

   Prelomi kičme i deformacije

   Hirurgija produženja udova

   Dečija ortopedija: Kongenitalna displazija kuka, pes ekvinovarus, genu valgum, Perthesova bolest, mlatni prst, ravno stopalo.

   Artroskopija

   Artroskopija podrazumeva endoskopske tehnike koje se koriste u ortopedskim operacijama. Artroskopija se koristi i za dijagnozu i za lečenje u oblasti ortopedije. U osnovi, postupak se zasniva na umetanju uređaja sličnog olovci sa kamerom i izvorom svetlosti kroz mali rez na koži. Sistem kamera projektuje slike zglobne šupljine na televizor.

   Artroskopija je sredstvo za potvrđivanje dijagnoze u slučajevima sumnje na visok indeks u svetlu istorije bolesti, fizičkog pregleda i modaliteta snimanja. Artroskopija je jedino sredstvo konačne dijagnoze za određene bolesti. Prilika da se ovaj metod koristi za lečenje nakon konačne dijagnoze vizuelizacijom zglobne šupljine bila je revolucionaran razvoj u ortopedskoj hirurgiji. Na primer, nakon dijagnoze artritisa ili kidanja meniskusa artroskopijom, stanje se može lečiti u istoj sesiji. Iako se najčešće koristi za zglob kolena, može se uspešno koristiti za mnoge druge zglobove, pa čak i kičmene smetnje.

   Artroskopske operacije mogu se izvoditi kroz vrlo male rezove, pa se stoga nazivaju i operacijom „ključanice“ ili laparoskopskom hirurgijom. Kako su rezovi vrlo mali, pacijenti osećaju minimalne bolove u postoperativnom periodu; takođe, tretirani zglobovi vraćaju sve svoje funkcije za kratko vreme. Pacijenti se mogu otpustiti u kratkom roku ili istog dana nakon artroskopskih operacija koje se izvode pod lokalnom ili opštom anestezijom.

   Trodimenzionalno slikanje i napredna hirurška tehnika: obećavajući ishodi

   Pored artroskopije koja omogućava direktnu vizuelizaciju zglobnog prostora, mogu se koristiti i trodimenzionalne i slike preseka zglobova, mišića, tetiva, živaca i ligamenata zahvaljujući razvoju modaliteta snimanja (CT, MRI, digitalni rendgen) ; stoga se sve više postižu zadovoljavajući i obećavajući ishodi. Dakle, dečije bolesti i stanja koja će biti teško ili nemoguće izlečiti u odraslom dobu ukoliko se blagovremeno ne leče (urođena displazija kuka, pes ekvinovarus, genu valgum, ravno stopalo, kičma bifida, deformacije kičme) mogu se uspešno lečiti. Ova deca mogu živeti funkcionalan život kao i njihovi vršnjaci inastaviti ga kao zdravi adolescenti i odrasli.

   Ortopedski hirurzi koji rade u bolničkoj mreži Hera Healthcare razvili su i koriste hirurške tehnike o kojima je bilo reči u globalnoj medicinskoj literaturi. Stope uspešnosti operacija održavane su i povećane uskom saradnjom sa svim medicinskim odeljenjima, posebno sa jedinicom za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

   Molimo vas da nas kontaktirate za posebno savetovanje.

   HERA HEALTHCARE delivers intuitive, customized healthcare solutions to meet your treatment needs.

   GET A QUOTE

   Fill up the form
   and we will contact you as soon as possible.

   GET A QUOTE

   Fill up the form and we will contact you as soon as possible.

   Play Video

   Онлайн Консультации

   Подготовьтесь к лечению за границей Проконсультируйтесь с врачом онлайн!
   125 евро или
   150 долларов
   • Частная консультация
   • Аудиозвонок
   • Консультация по электронной почте
   • Бесплатное сопровождение координаторов HERA

   Online Consultation

   Get Prepared Well for Treatment Abroad Take Online Doctor Consultation!
   €125 or $150
   • Private Consultation
   • Audio Call
   • Conclusion by e-mail
   • Free Follow Up with HERA Case Managers
   Play Video

   Book an Appointment

   [latepoint_book_button]