+90 (534) 236 18 04

   Neurokirurgjia

   Neurokirurgjia

   Kirurgjia neurologjike Neurokirurgjia është një disiplinë që shoqërohet me diagnostikimin dhe trajtimin e problemeve që ndodhin në sistemin nervor (truri, palca kurrizore dhe kolona kurrizore dhe nervat periferikë nëpër trupat tanë).

   Departamenti i neurokirurgjisë merret me diagnostikimin dhe trajtimin kirurgjik të të gjitha çrregullimeve strukturore, mosfunksionimit dhe kancereve të sistemit nervor. Sëmundjet e diagnostikuara dhe të trajtuara variojnë nga anomalitë kongjenitale (skolioza dhe kyfoza kongjenitale, hidrocefalia, spina bifida, meningomielocela dhe kraniosinocitoza), tumoret beninje dhe malinje të trurit, palcës kurrizore dhe nervave periferikë, aneurizmës dhe keqformimeve arteriovenoze, çrregullimet e lëvizjes dhe okluzionet arteriet karotide dhe arteriet cerebrale.

   Duke marrë parasysh spektrin e sëmundjeve dhe çrregullimeve të lartpërmendura, departamenti i Neurokirurgjisë punon në bashkëpunim të ngushtë me departamentet e neurologjisë, neuroradiologjisë, onkologjisë rrezatuese (Radio- onkologjisë) dhe rehabilitimit neurologjik.

   Neurokirurgjia pediatrike

    

   Merret me diagnostikimin dhe trajtimin kirurgjik të sëmundjeve të trurit, palcës kurrizore dhe nervave periferikë që zhvillohen në fëmijëri dhe që janë kryesisht të natyrës kongjenitale. Shembuj të këtyre sëmundjeve përfshijnë por nuk kufizohen në epilepsi, hidrocefalus, defekte të kafkës, spina bifida, deformime të shtyllës kurrizore dhe tumoreve të trurit.

    

   Nuk është fati juaj të jetoni me dhimbje të padurueshme

    

   Sëmundjet degjenerative të çrregullimeve të shpinës dhe diskut

   Pjesa osseoze e rruazave degjenerohet për shkak të plakjes, aksidenteve dhe traumave. Ngarkesa në disqe – një strukturë e ngjashme me xhelin që funksionon si jastëk midis rruazave – rritet për shkak të degjenerimit. Kur kombinohet me efektet e plakjes në disqe, integriteti i disqeve humbet dhe zhvillohet hernia. Të gjitha këto efekte çojnë në rrjedhje të përmbajtjes së ngjashme me xhelin, kur shtresa e jashtme e diskut çahet. Discectomy kryhet për trajtimin e kësaj pamje klinike të shoqëruar me dhimbje shumë të forta, ndërsa operacionet vertebrektomike, laminectomy dhe stabilizuese kryhen për shoqërimin e sëmundjeve.

   Neurokirurgjia funksionale

    

   Neurokirurgjia funksionale merret me diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të karakterizuara nga lëvizje të pavullnetshme, spastikitet dhe spazma të rënda. Stimuluesi i thellë i trurit, i quajtur ndryshe stimulues kardiak, ofron rezultate premtuese në trajtimin e çrregullimeve të lëvizjes, siç është sëmundja e Parkinsonit. Operacionet spastike dhe epilepsi gjithashtu hyjnë në këtë grup të procedurave.

    

    

   Traumat dhe frakturat

    

   Neurokirurgjia përqendrohet në trajtimin kirurgjik të dëmtimeve traumatike të indeve dhe organeve nervore. Shkaqet e traumës përfshijnë rënien, aktivitetet sportive, aksidentet e trafikut dhe traumat balistike. Një pjesë e madhe e traumave kërkon operacione urgjente ose jo-zgjedhore dhe ato variojnë nga frakturat e kafkës dhe kolonës kurrizore deri te dëmtimet kurrizore, nervat e prerë dhe kompresimet nervore të lidhura me traumat.

    

   Neuro-onkologjia

    

   Merret me trajtimin kirurgjikal të të gjithë tumoreve primare dhe metastatike të sistemit nervor. Këto tumore përfshijnë meningiomat, tumoret gliale, tumoret e gjëndrrës së hipofizës, tumoret e fossës së pasme dhe tumoret e palcës kurrizore. Pasi vendndodhja e tumorit përcaktohet saktësisht me metoda të avancuara të inçizimeve magnetike, dëmtimi i indit të sistemit nervor minimizohet duke përdorur mjete të teknologjisë së përparuar, të tilla si neuronavigimi dhe neuromonitorimi.

   Sëmundjet vaskulare cerebrospinale

    

   Aneurizmat, keqformimi arteriovenoz, kavernoma dhe hematoma hyjnë në këtë grup.

    

   Aneurizmat nënkuptojnë një fryrje të një pike të dobët të arterieve në tru dhe palcën kurrizore. Shenjat dhe simptomat shkaktohen nga furnizimi i dobët i gjakut në organet dhe indet që ushqehen nga arteria e prekur.

    

   Keqformimi arteriovenoz nënkupton një anomali në sistemin kapilar që ndodhet në kryqëzimin e sistemeve arteriale dhe venoze. Si rezultat, gjaku i pasur me oksigjen nuk mund të bartet në indet dhe organet përmes kapilarëve dhe ai ushqehet drejtpërdrejt në sistemin venoz. Simptomat ndryshojnë në varësi të pjesës së prekur të trupit dhe kjo mund të çojë në kahje të ndryshme neurologjike, përfshirë epilepsinë. Trajtimi është kirurgjik dhe opsionet përfshijnë trajtimin endovaskular dhe radiokirurgjinë stereotaktike.

   Goditje në tru

    

   Goditja në tru nënkupton dëmtimin në një pjesë të trurit dytësore ndaj dështimit të pjesshëm ose të plotë për të furnizuar me gjak trurin. Eshtë gjendje e rrezikshme për jetën dhe trajtimi urgjent është i domosdoshëm. Ka dy lloje: ishemike dhe hemorragjike. Furnizimi me gjak i trurit pengohet nga mpiksjet në goditje ishemike, ndërsa goditja hemorragjike karakterizohet nga furnizimi i dobët i gjakut në tru për shkak të këputjes së një arterie. Trajtimi i goditjes në tru është diktuar nga shkaku themelor dhe pjesa e prekur e trurit.

    

   Lirohuni prej dridhjes (Tremor) që e bën jetën të paknaqshme

   Peacemaker i trurit – Neurostimulimi i thellë i trurit: Neurostimuluesi i thellë i trurit, i quajtur ndryshe stimulues kardiak i trurit, është një pajisje që përdoret për trajtimin e çrregullimeve të lëvizjes. Çrregullimet e lëvizjes zakonisht karakterizohen nga lëvizje të ngadalësuara, tkurrje të pavullnetshme, dridhje të pakontrolluar, vështirësi në ecje dhe ngurtësi të muskujve dhe ato kanë efekte shkatërruese në cilësinë e jetës. Sëmundja Parkinson është më e njohura gjerësisht nga çrregullimet e lëvizjes; dridhja thelbësore, distonia dhe sëmundje të tjera më të rralla hyjnë në këtë grup sëmundjesh.

    

   Sot, stimuluesi kardiak i trurit është ndër opsionet më efektive të trajtimit për sëmundjen e Parkinsonit. Për më tepër, mund të përdoret gjithashtu në trajtimin e dridhjeve thelbësore, distonisë, çrregullimeve të tic dhe epilepsisë.

    

   Stimulimi i thellë i trurit është termi mjekësor që përdoret për kardiakun e trurit. Një stimulues kardiak i trurit përbëhet nga tre pjesë; stimuluesi, kabllot dhe bateria. Në fazën e parë të trajtimit, merren imazhe kryq sektoriale të trurit (CT dhe MRI) për të përcaktuar saktësisht vendndodhjen e pjesës së prekur të trurit. Imazhet CT dhe MRI kombinohen dhe harta rezultuese e trurit ngarkohet në pajisjen e neuronavigimit. Pacienti qëndron zgjuar në fazën e parë të operacionit. Jipen ilaqe lokale anestetike për të ndaluar dhimbjen. Shkalla e gabimit minimizohet nga përdorimi i teknologjive të përparuara, të tilla si neuronavigacioni dhe neuromonitorimi. Elektrodat futen në pjesë të ndryshme të indit të trurit për të kontrolluar nëse zhduken tkurrja, spazma, dridhja dhe simptoma të ngjashme. Pasi të përcaktohet saktësisht pjesa e dëmtuar e trurit, vendosen elektrodat.

   Në fazën e dytë, jipet anestezioni dhe bateria e pajisjes vendoset në një qese të krijuar nën klavikulën. Gjithashtu, elektrodat e vendosura brenda trurit janë të lidhura me baterinë me kabllo.

    

   Implantimi i stimuluesit kardiak të trurit është një procedurë e sigurt dhe shkalla e rrezikut është shumë e ulët (1%).

    

   Pajisja aksesohet në distancë me një metodë të ngjashme me telemetrinë dhe bëhen cilësimet e pajisjes. Pacientët jetojnë me elektrodat brenda trurit në pjesën tjetër të jetës së tyre dhe ato nuk zëvendësohen. Bateria e stimuluesit të thellë të trurit të vendosur nën klavikulën zëvendësohet mesatarisht një herë në 5 vjet me një procedurë të vogël.

    

   Terapia e thellë e neurostimulimit të trurit ka dy qëllime: Lehtësimi i simptomave të çrregullimeve të lëvizjes dhe zvogëlon dozën ose ndalon ilaçet e përdorura për të menaxhuar simptomat.

    

   Rrjeti global i spitaleve dhe mjekëve të Hera Healthcare ju lejon të keni qasje në të gjitha mjetet multidisiplinare të diagnozës dhe trajtimit të disponueshme në departamentin e Neurokirurgjisë.

    

   Ju lutemi na kontaktoni për këshillim special.

   HERA HEALTHCARE delivers intuitive, customized healthcare solutions to meet your treatment needs.

   GET A QUOTE

   Fill up the form
   and we will contact you as soon as possible.

   GET A QUOTE

   Fill up the form and we will contact you as soon as possible.

   Play Video

   Онлайн Консультации

   Подготовьтесь к лечению за границей Проконсультируйтесь с врачом онлайн!
   125 евро или
   150 долларов
   • Частная консультация
   • Аудиозвонок
   • Консультация по электронной почте
   • Бесплатное сопровождение координаторов HERA

   Online Consultation

   Get Prepared Well for Treatment Abroad Take Online Doctor Consultation!
   €125 or $150
   • Private Consultation
   • Audio Call
   • Conclusion by e-mail
   • Free Follow Up with HERA Case Managers
   Play Video

   Book an Appointment

   [latepoint_book_button]