+90 (534) 236 18 04

   Kirurgjia estetike dhe plastike

   Eshtë koha për të bërë paqe me pasqyra. Kirurgjia estetike, plastike dhe rindërtuese është një disiplinë e shkencës që merret me diagnostikimin dhe trajtimin e defekteve të lindura dhe të fituara, deformimeve dhe mosfunksionimeve në trup.

   Qëllimi kryesor i operacioneve estetike është përmirësimi i pamjes, ndërsa operacionet plastike dhe rindërtuese kryhen për të eleminuar sëmundjet dhe për të rifituar funksionin. Përveç operacioneve të kryera vetëm për shqetësime kozmetike, është thelbësore që të arrihen të gjitha këto qëllime.

   Kirurgjia Plastike dhe Rindërtuese merret me sëmundjet e mëposhtme:

   • Qiellza dhe buza e çarë
   • Tumoret e kokës dhe qafës
   • Anomalitë kongjenitale të gjymtyrëve
   • Veshi i shquar kongjenital
   • Ulçera e dekubitit
   • Kirurgjia kraniofaciale
   • Kirurgjia e traumës maksilofaciale
   • Anomalitë kongjenitale të organeve gjenitale
   • Lëndimet dytësore të aksidentit
   • Plagë jo shëruese ose komplekse
   • Shenja
   • Kanceret e lëkurës

    

   Kirurgjia estetike

   Vendosja e hundës (Rinoplastika): Në rast se hunda – një nga organet më të spikatura të fytyrës – është tepër e madhe ose e lidhur dhe kjo gjendje shkaktonë shqetësime estetike, funksionimi i hundës, i quajtur edhe rinoplastikë, mund të bëhet me kërkesë të pacientit.

    

   Rinoplastika – që kryhet më së shpeshti për korrektues estetikë – gjithashtu mund të kryhet për trajtimin e septumit të devijuar (një mur që ndan zgavrën e hundës në dy) dhe turbinatit hundor të hipertrofizuar.

   Estetikë e Kapakut të Syrit (Blefaroplastika): Kur qepalla e sipërme bie për shkak të plakjes, ajo ndikon në fushën e shikimit dhe shkakton rezultate negative për estetikën e fytyrës. Për më tepër, rrudhat zhvillohen në qepallat dhe ënjtjet dhe rrudhat ndodhin nën qepallën e poshtme dytësore për shkak të plakjes dhe faktorëve të mjedisit. Blepheroplasty trajton këto gjendje dhe korrigjon defektet e qepallës.

   Prekjet e vogla shëndërrohen në një pamje shumë më të re

   Heqja e fytyrës-Face Lift: Kur elasticiteti i indeve të fytyrës humbet dhe ajo nuk mund t’i rezistojë gravitetit për shkak të plakjes, lëkura zvaritet, duke rezultuar në një pamje më të vjetër. Kirurgët estetikë konsiderojnë pritjet / kërkesat e pacientit dhe mundësojnë që fytyra të duket më e re duke eleminuar defekte të tilla.

   Estetika e gjirit: Operacionet estetike të gjirit ndahen në tre kategori; rritja e gjirit, zvogëlimi i gjirit dhe ngritja e gjirit (mastopeksi).

   Forma dhe madhësia e gjirit janë të rëndësishme për pamjen estetike, por më e rëndësishmja është se indet e tepërta të gjirit çojnë në çrregullime të sjelljes dhe dhimbje kronike të shpinës. Për gjinjtë e përmasave të mëdha, indet e tepërta të gjirit hiqen. Në rast se varet gjiri, operacioni i zvogëlimit të gjirit kombinohet me ngritjen e gjirit dhe pamja e gjirit përmirësohet. Në këtë mënyr, rehatia e pacientëve rritet dhe çrregullime të caktuara, të tilla si dhimbja e shpinës, lehtësohen ose eliminohen plotësisht.

   Operacionet për rritjen e gjirit janë ndër operacionet më të zakonshme estetike. Nëse një grua mendon se gjinjtë e saj janë shumë të vegjël dhe ajo gjithashtu ka shqetësime estetike, vëllimi / madhësia e gjinjve mund të rritet me një protezë të duhur të gjirit duke marrë parasysh pritjet e personit dhe madhësitë e trupit. Nëse gjinjtë e përmasave të mëdha shoqërohen me ulje, operacioni i rritjes së gjirit kombinohet me ngritjen e gjirit, siç është rasti me operacionin e zvogëlimit të gjirit. Në këtë mënyrë, zbritja eliminohet po ashtu edhe vëllimi i gjinjve rritet.

   Shtrëngimi i barkut (abdominoplastika): Elasticiteti i indeve të barkut mund të humbet dhe varitja mund të ndodhë si rezultat i plakjes, rritjës së shpejtë të peshës, shtatzënisë dhe humbjes së shpejt të peshës.  Abdominoplastika (ose palosja e barkut) synon të përmirësojë pamjen e barkut duke eliminuar lëkurën e varur dhe të tepruar. Sidoqoftë, kjo procedurë nuk duhet të konsiderohet si një metodë e humbjes së peshës ose e prirjes.

   Liposuction (heqja rajonale e dhjamit): Liposuction synon të përmirësojë pamjen estetike të pjesës përkatëse të trupit duke hequr depozitimin rajonal të dhjamit. Kjo ndërhyrje nuk duhet të konsiderohet si një operacion ose metodë për humbjen e peshës.

   Ingjeksioni i dhjamit: Injeksioni i dhjamit synon të eleminojë brazdat / gropat në çdo pjesë të trupit, veçanërisht fytyrën, dhe të përmirësojë vëllimin në zonën përkatëse. Gjithashtu, mund të aplikohet për të eleminuar rrudhat. Procedura kryhet më së shpeshti për të rikonturuar fytyrën, mollëzat dhe majën e mjekrës. Indet dhjamore të marra nga pacienti përpunohen dhe ingjektohen në pjesën përkatëse të trupit për të përmirësuar pamjen estetike.

    

   Estetika e veshit: Operacionet kozmetike të veshit janë procedura kirurgjikale që kryhen për të eleminuar veshët tepër të mëdhenj ose të vegjël dhe anomalitë e palosjeve të veshit. Veshi i shquar është një nga sëmundjet e zakonshme të fëmijërisë.

   Me anë të rrjetit global të spitalit dhe mjekëve të Hera Healthcare, ju mund të intervistoni me kirurgë estetikë, plastikë dhe rindërtues dhe pritjet tuaja reale mund të përmbushen.

   Ju lutemi na kontaktoni për këshillim special.

   HERA HEALTHCARE delivers intuitive, customized healthcare solutions to meet your treatment needs.

   GET A QUOTE

   Fill up the form
   and we will contact you as soon as possible.

   GET A QUOTE

   Fill up the form and we will contact you as soon as possible.

   Play Video

   Онлайн Консультации

   Подготовьтесь к лечению за границей Проконсультируйтесь с врачом онлайн!
   125 евро или
   150 долларов
   • Частная консультация
   • Аудиозвонок
   • Консультация по электронной почте
   • Бесплатное сопровождение координаторов HERA

   Online Consultation

   Get Prepared Well for Treatment Abroad Take Online Doctor Consultation!
   €125 or $150
   • Private Consultation
   • Audio Call
   • Conclusion by e-mail
   • Free Follow Up with HERA Case Managers
   Play Video

   Book an Appointment

   [latepoint_book_button]