+90 (534) 236 18 04

   IVF Tretman

   In-vitro oplodnja (IVF) je najčešća metoda lečenja među pomoćnim reproduktivnim tehnikama koje se koriste za lečenje neplodnosti. Svrha vantelesne oplodnje je oplodnja jajašca žene spermom – reproduktivnim ćelijama muškarca u laboratoriji – da bi se dobili embrioni koji će biti prebačeni ženi zarad začeća.

   U slučaju neplodnosti muškog faktora, spermatozoidi se prenose u jajnu ćeliju vrlo tankom iglom što rezultira razvojem embriona (ICSI: Intra-citoplazmatska injekcija sperme). Ovi embrioni se slično prenose u matericu majke.

   Neplodnost: Neplodnost se definiše kao nemogućnost postizanja trudnoće uprkos redovnim i nezaštićenim seksualnim odnosima tokom jedne godine.

   Jedinica koja se fokusira na lečenje neplodnosti naziva se Centar za pomoć reproduktivnim tehnikama. Ginekolozi, urolozi, medicinski genetičari, embriolozi, psiholozi, biolozi i medicinske sestre rade u jedinici koja se bavi lečenjem parova koji ne mogu da zatrudne prirodnim putem. Uzimajući u obzir raznolikost osnovnih razloga, ovo odeljenje radi u saradnji sa drugim medicinskim disciplinama.

   Neplodnost mogu uzrokovati muški faktori, ženski faktori ili oboje. Muški faktori neplodnosti uključuju mali broj sperme, odsustvo sperme u spermi (azospermija), hormonalni faktori, varikokela i slična stanja. S druge strane, primeri uzročnih ženskih faktora uključuju začepljene jajovoda, hiperprolaktinemiju, endometriozu, antitela protiv sperme, sindrom policističnih jajnika, nisku rezervu jajnih ćelija, genitalne infekcije i adherenciju intraabdominalnih organa.

   Prvi korak koji treba preduzeti za par koji ima problema sa neplodnošću uključuje sveobuhvatan ginekološki pregled, sveobuhvatan urološki pregled, medicinske i porodične istorije muškarca i žene, analize hormona koje mogu dati tragove u vezi sa neplodnošću, analizom sperme, histeroskopijom, bris testom i procena testova u vezi sa prethodnim ispitivanjima u slučaju da imaju istoriju lečenja neplodnosti. Rezerve jajnih ćelija kod žene procenjuju se hormonskim testovima i ultrasonografijom trećeg dana menstrualnog ciklusa. Prvi korak ima za cilj da utvrdi tačan osnovni uzrok neplodnosti. Drugi korak započinje kada se utvrdi da je par dobar kandidat za vantelesnu oplodnju.

   U drugoj fazi, jajnici se stimulišu lekovima kako bi se osiguralo sazrevanje folikula. Svaka zdrava žena mesečno oslobađa samo jednu jajnu ćeliju, ali ovaj lek ima za cilj da jajnici oslobode više od jedne jajne ćelije. Folikuli se nadgledaju ultrazvučnim pregledom i daje se drugi lek za oslobađanje jajašca iz folikula nakon što dostignu određenu veličinu. Poslednja etapa ove faze je prikupljanje oocita (uzimanje jajnih ćelija) pod sedacijom ili lokalnom anestezijom.

   Jajne ćelije koje su preuzeta od žene oplođene su spermatozoidima u laboratoriji, ako nema problema u vezi sa pokretljivošću, morfologijom ili brojem spermatozoida. Ako se otkrije bilo kakav problem u spermatozoidima, neophodno je preneti spermu muškarca u jajnu ćeliju vrlo tankom iglom kako bi se osigurala oplodnja. U oba slučaja embriolog procenjuje rezultirajuće embrione i bira zdrave embrione. Ako ima više zdravih embriona nego što je potrebno, embrioni se zamrzavaju i čuvaju za buduće pokušaje.

   Genetska dijagnostika pre implantacije

   Nakon oplodnje jajnih ćelija vantelesnom oplodnjom ili ICSI, potrebna je genetska dijagnoza pre implantacije kako bi se izbegao prenos bilo koje bolesti na bebu, ako su zdravstvena i porodična istorija žene i / ili muškarca značajna za bilo koju genetsku bolest. Nakon što ubrani embrioni dosegnu fazu blastociste, embriolog bira zdrave embrione i samo ti embrioni prelaze u matericu majke kandidatkinje. Genetska dijagnoza pre implantacije je važna metoda koja pomaže odabiru zdravog embriona i smanjuje rizik od pobačaja.

   U trećoj fazi, oplođene jajne ćelije rastu 2 do 3 dana. Na kraju ovog vremenskog perioda, zdravi embrioni se sakupljaju i prenose u matericu majke. Prenos embriona se dešava tokom 2 do 3 ili 5 dana, u zavisnosti od određenih karakteristika svakog para. Prenos embriona je bezbolan postupak i ne zahteva anesteziju.

   IVF ciklus traje približno tri nedelje.

   Porodica je obaveštena o lekovima koji se koriste nakon završetka prenosa embriona, što je poslednja faza IVF ciklusa. Dalje, vantelesna oplodnja se prati slično kao i prirodna trudnoća.

   Globalna mreža bolnica i lekara Hera Healthcare uvek je spremna da vam pomogne.

   Molimo vas da nas kontaktirate za posebno savetovanje.

    

   HERA HEALTHCARE delivers intuitive, customized healthcare solutions to meet your treatment needs.

   GET A QUOTE

   Fill up the form
   and we will contact you as soon as possible.

   GET A QUOTE

   Fill up the form and we will contact you as soon as possible.

   Play Video

   Онлайн Консультации

   Подготовьтесь к лечению за границей Проконсультируйтесь с врачом онлайн!
   125 евро или
   150 долларов
   • Частная консультация
   • Аудиозвонок
   • Консультация по электронной почте
   • Бесплатное сопровождение координаторов HERA

   Online Consultation

   Get Prepared Well for Treatment Abroad Take Online Doctor Consultation!
   €125 or $150
   • Private Consultation
   • Audio Call
   • Conclusion by e-mail
   • Free Follow Up with HERA Case Managers
   Play Video

   Book an Appointment

   [latepoint_book_button]