+90 (534) 236 18 04

   Estetska i Rekonstruktivna Hirurgija

   Plastične, kozmetičke i rekonstruktivne operacije obuhvataju čitav niz operacija za popravljanje ili obnavljanje delova tela ili za promenu dela tela radi estetskog izgleda.

   Estetska, plastična i rekonstruktivna hirurgija je naučna disciplina koja se bavi dijagnozom i lečenjem urođenih i stečenih defekata, deformacija i disfunkcija u telu.

   Glavna svrha estetskih operacija je poboljšanje izgleda, dok se plastične i rekonstruktivne operacije izvode da bi se eliminisale bolesti i povratila funkcija. Osim operacija koje se izvode isključivo radi kozmetike, neophodno je postići sve ove ciljeve.

   Plastična i rekonstruktivna hirurgija se bavi sledećim bolestima:

   -Rascep nepca i usne

   -Tumori glave i vrata

   -Kongenitalne anomalije udova

   -Istaknuto uvo

   -Dekubitusni čirevi

   -Kraniofacijalna hirurgija

   -Maksilofacijalna operacija traume

   -Kongenitalne anomalije genitalnih organa

   -Povrede usled nesreće

   -Složene ili rane koje ne zarastaju

   -Ožiljci

   -Rak kože

   -Estetska hirurgija

    

   Hirurgija nosa (rinoplastika): U slučaju da je nos – jedan od najistaknutijih organa lica – prekomerno velik ili kukasti ovi uslovi izazivaju estetske probleme, hirurgija nosa, koji se naziva i rinoplastika, može se obaviti na zahtev pacijenta.

   Rinoplastika – koja se najčešće izvodi zbog estetskih razloga – takođe se može izvesti za lečenje nosnog septuma (zid koji deli nosnu šupljinu na dva dela) i hipertrofirane nosne turbine.

   Estetika očnih kapaka (blefaroplastika): Kada se gornji kapak spušta zbog starenja, to utiče na vidno polje i izaziva negativan izgled lica. Štaviše, bore se razvijaju na kapcima, a otekline i bore se javljaju ispod donjeg kapka usled starenja i faktora okoline. Blefaroplastika leči ova stanja i ispravlja nedostatke kapaka.

   Lifting lica: Kada se elastičnost tkiva lica izgubi i zbog starenja ne mogu da se odupru gravitaciji, koža se opušta i brazda, što rezultira starijim izgledom. Estetski hirurzi uzimaju u obzir očekivanja / zahteve pacijenta i omogućavaju licu da izgleda mlađe uklanjanjem takvih nedostataka.

   Estetika dojke: Estetske operacije dojke podeljene su u tri kategorije; povećanje grudi, smanjenje dojki i podizanje grudi (mastopeksija).

   Oblik i veličina dojke su važni za estetski izgled, ali što je još važnije višak tkiva dojke dovodi do poremećaja držanja tela i hroničnih bolova u leđima. Kod prevelikih dojki uklanja se višak tkiva dojke. U slučaju opuštanja dojki, operacija smanjenja dojke kombinuje se sa podizanjem grudi i poboljšava se izgled dojke. Dakle, poboljšava se komfor pacijenta i pojedini poremećaji, poput bolova u leđima, ublažavaju se ili potpuno uklanjaju.

   Operacije za uvećanje dojke su među najčešćim estetskim operacijama. Ako žena misli da su joj dojke premale, to je takođe pitanje estetike. Obim / veličina dojki može se povećati pravilnom protezom dojke uz uzimanje u obzir očekivanja i veličine tela osobe. Ako su prevelike dojke povezane sa opuštenjam, operacija povećanja dojke kombinuje se sa podizanjem grudi, kao što je slučaj sa operacijom smanjenja dojke. Na taj način se eliminišu opuštanja i povećava obim dojki.

   Uvlačenje trbuha (abdominoplastika): Elastičnost trbušnog tkiva se može izgubiti, a može doći do opuštenosti kao rezultat starenja, brzog debljanja i trudnoće. Abdominoplastika (ili uvlačenje stomaka) ima za cilj poboljšanje izgleda stomaka uklanjanjem opuštenosti i prekomerne kože. Međutim, ovaj postupak nije metoda mršavljenja.

   Liposukcija (regionalno uklanjanje masti): Liposukcija ima za cilj poboljšanje estetskog izgleda određenog dela tela uklanjanjem regionalnog taloženja masti. Postupak se ne sme smatrati operacijom ili metodom mršavljenja.

   Ubrizgavanje masti: Ubrizgavanje masti ima za cilj uklanjanje žlebova / jamica u bilo kom delu tela, posebno na licu, i poboljšanje tena u odgovarajućem području. Takođe, može se primeniti za uklanjanje bora. Postupak se najčešće izvodi za vraćanje lica, jagodičnih kostiju i vrha brade. Masno tkivo dobijeno od pacijenta obrađuje se i ubrizgava u odgovarajući deo tela radi poboljšanja estetskog izgleda.

   Estetika ušiju: Kozmetičke operacije na uhu su hirurški postupci koji se izvode radi uklanjanja preterano velikih ili malih ušnih školjki i abnormalnosti ušnih nabora. Istaknuto uho je jedna od čestih dečjih bolesti.

    

   Zahvaljujući globalnoj mreži bolnica i lekara kompanije Hera Healthcare, možete razgovarati sa estetskim, plastičnim i rekonstruktivnim hirurzima i vaša očekivanja mogu biti ispunjena.

   Molimo vas da nas kontaktirate za posebno savetovanje.

    

   HERA HEALTHCARE delivers intuitive, customized healthcare solutions to meet your treatment needs.

   GET A QUOTE

   Fill up the form
   and we will contact you as soon as possible.

   GET A QUOTE

   Fill up the form and we will contact you as soon as possible.

   Play Video

   Онлайн Консультации

   Подготовьтесь к лечению за границей Проконсультируйтесь с врачом онлайн!
   125 евро или
   150 долларов
   • Частная консультация
   • Аудиозвонок
   • Консультация по электронной почте
   • Бесплатное сопровождение координаторов HERA

   Online Consultation

   Get Prepared Well for Treatment Abroad Take Online Doctor Consultation!
   €125 or $150
   • Private Consultation
   • Audio Call
   • Conclusion by e-mail
   • Free Follow Up with HERA Case Managers
   Play Video

   Book an Appointment

   [latepoint_book_button]